www.MijnMondhygieniste.nl

Dit is de website van C.J.E. Warning, mondhygiëniste in Delft.

De Mondhygiënist

Voorkomen is beter dan genezen

De deskundigheid van de mondhygiënist ligt vooral op het gebied van het voorkomen van problemen in uw mond. De mondhygiënist zorgt ervoor dat uw gebit en tandvlees in optimale conditie blijven, maar leert u ook hoe u uw mond zelf gezond en fris kunt houden. Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan, dan behandelt de mondhygiënist deze in overleg met u of verwijst u naar bijvoorbeeld een tandarts.

De mondhygiënist werkt aan kwaliteit

Mondhygiënisten zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie, de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM). De NVM voert een actief beleid om de deskundigheid van mondhygiënisten te verhogen. Dit garandeert dat u bij een NVM-lid altijd de beste behandeling krijgt. Samen met negen andere paramedische beroepsverenigingen is in 2000 het Kwaliteitsregister Paramedici ingesteld dat als doel heeft de kwaliteit van de beroepsuitoefening te garanderen. Indien u meer informatie wilt over deze kwaliteitsregistratie, kunt u op www.mondhygienisten.nl kijken onder het kopje "kwaliteitsregistratie".

Waarom gaat u naar de mondhygiënist?

Uiteraard is het verstandig om zo jong mogelijk én regelmatig naar een mondhygiënist te gaan voor een preventieve behandeling. Maar juist in de volgende gevallen is een bezoek aan te raden:

  • als uw tandarts of een andere zorgverlener dat adviseert
  • als u problemen in uw mond wilt voorkomen en zelf wilt werken aan een gezonde en frisse mond
  • als u tandsteen of aanslag op uw gebit heeft
  • als u regelmatig nieuwe gaatjes krijgt
  • als u wel eens last heeft van bloedend tandvlees
  • als u regelmatig een slechte adem heeft
  • als u gevoelige tandhalzen of teruggetrokken tandvlees heeft

De mondhygiënist is voortaan rechtstreeks toegankelijk

Voor een bezoek aan de mondhygiënist heeft u vanaf 1 mei 2006 geen verwijzing meer nodig van uw tandarts. U kunt dus rechtstreeks een afspraak maken voor een behandeling. Dat is niet alleen gemakkelijk, het biedt ook voordelen. Zo kunt u nu zelf kiezen of u naar de tandarts gaat of direct naar de mondhygiënist. De specialist in het voorkomen van problemen in uw mond, bij u maar ook bij uw kinderen. Natuurlijk blijft het mogelijk dat u van uw tandarts het advies krijgt een mondhygiënist te bezoeken. Veel mondhygiënisten en tandartsen werken in teamverband en zullen de behandeling van uw mond, in overleg met u, onderling afstemmen.

Bron: "Een gezonde mondvol", NVM

Laatste update: 10-05-2012
U kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze site.